MediaWatch

JP/Politiken udpeger ny lederduo for britisk arkitekturmedie

Efter grundlægger og adm. direktørs uventede dødsfald har JP/Politikens Hus valgt at udpege to nye meddirektører for mediet Dezeen.

Foto: PR/Dezeen

Benedict Hobson og Wai Shin Li skal sammen stå i spidsen for det britiske onlinemagasin Dezeen, der er en del af JP/Politikens Erhvervsmedier. Det skriver Dezeen selv i en meddelelse.

De to får begge titlen ”meddirektør” og får selskab af bestyrelsesmedlem Rupinder Bhogal i direktionen. Dertil vil selskabet udvide ledelsesholdet med henholdsvis en ny redaktionschef og en ny salgschef, fremgår det.

De to nye meddirektører har været konstitueret på deres poster, siden Dezeens grundlægger og forhenværende adm. direktør, Marcus Fairs, omkom 30. juni. Benedict Hobson og Wai Shin Li har været tilknyttet Dezeen i godt et årti i forskellige roller.

”Marcus kan aldrig blive erstattet, men han har efterladt et fantastisk selskab med et unikt potentiale, som vi er yderst engageret i at forløse i tæt samarbejde med Ben og Wai. De har begge spillet en afgørende rolle i Dezeens succes,” udtaler Anders Heering, adm. direktør i JP/Politikens Erhvervsmedier, i meddelelsen.

Mediet, der dækker arkitektur og design, blev lanceret i 2006 og har i dag omkring 50 ansatte. JP/Politikens Erhvervsmedier opkøbte Dezeen i 2021. Sitet har cirka tre mio. månedlige brugere, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs