MediaWatch

North Media sætter forventningerne til 2021 et nøk op

Både omsætning og driftsresultat ventes at blive en smule bedre i 2021 end først antaget for North Media, der bl.a. står bag distributionsselskabet FK Distribution. Det melder koncernen i kvartalsregnskabet.

North Medias største forretning er distributionsselskabet FK Distribution | Foto: PR/North Media

North Media, der blandt andet står bag Boligportal, Ofir og FK Distribution, har onsdag fremlagt regnskab for sit første kvartal, hvor omsætningen er gået tilbage.

Selskabet realiserede en omsætning på 243 mio. kr. mod 257 mio. kr. samme tidspunkt sidste år. Det svarer til et fald på 6 pct.

"North Media opnåede i første kvartal en tilfredsstillende indtjening, selv om omsætningen var præget af covid-19 effekter, periodeforskydninger og indfasning af nye vækstinitiativer," skriver selskabet.

Regnskabet viser derudover et lille fald i driftsresultatet (EBIT) til 64 mio. kr. mod 66 mio. kr. året forinden.

I regnskabet præciserer selskabet samtidig sine forventninger til hele året i opadgående retning. For 2021 venter North Media nu en omsætning på 995-1025 mio. kr samt et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 235-255 mio. kr.

North Media ventede tidligere en omsætning på 985-1025 mio. kr. og et EBIT-resultat før særlige poster på 230-255 mio. kr.

"Vi har som ventet haft en fornuftig start på året, og resultaterne i første kvartal underbygger vores forventninger til 2021. Vores virksomheder er i fuld gang med en række spændende vækstinitiativer, og vi forventer, at disse initiativer vil understøtte vores ambitioner om vækst og forbedret indtjening i 2022-23," siger Kåre Wigh, ordførende koncerndirektør og CFO i North Media, i regnskabet.

Tilbagegang til FK Distribution

North Media har to overordnede forretningsområder: Last Mile, som tæller FK Distribution, og Digital Services, der tæller Boligportal, Ofir og Bekey.

FK Distribution omdeler blandt andet reklamer til private hustande.

"FK Distribution blev påvirket af, at især mindre kunder med lukkede butikker flyttede planlagte kampagner. Større kæder og butikker fastholdt markedsføringsaktiviteten via tilbudsaviser," skriver selskabet.

Omsætningen faldt 7 pct. for FK Distribution, mens driftsresultatet (EBIT) endte i 62 mio. kr. mod 64 mio. kr. i første kvartal 2020, fremgår det.

Vækst til Ofir og Boligportal

Boligportal, der er en platform, hvor udlejere og lejere kan mødes, kunne notere en omsætningsvækst på 6 pct. North Media har blandt andet introduceret en ny såkaldt freemium-platform, hvor visse produkter er gjort gratis på platformen.

Jobportalen Ofir viste i kvartalet en massiv omsætningsvækst på 65 pct., som primært var drevet af flere formidlede stillinger fra private virksomheder, fremgår det.

"Ofir har styrket sin markedsposition, senest via samarbejdet med Google Jobs," skriver selskabet.

North Media stiger onsdag med 4,4 pct. til 122,60 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs