MediaWatch

Videnskab.dk offentliggør nyhedsguide til journalister

Ny guide fra mediet om videnskab skal hjælpe journalister, der fortæller historier om ny forskning, til at undgå fejl og misledende information i deres formidling.

Foto: Screenshot

Med 11 råd til videnskabsjournalister, studerende eller andre, der skal formidle ny forskning, forsøger mediet videnskab.dk nu at opkvalificere dækningen af det komplicerede stof og forhindre "nogle af de værste brølere i dansk journalistik", som bl.a. kan være med til at skabe unødig frygt i samfundet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Guiden, der indeholder råd som "tjek, at forskningen er trykt i et videnskabeligt tidsskrift" og "vær opmærksom på interessekonflikter", udspringer af fejl, som journalister på videnskab.dk selv har begået siden mediet begyndte at dække stofområdet.

"Guiden giver redskaber, som alle journalister kan bruge til at gå kritisk til den stigende mængde forskning, der udkommer, gå i kødet på misinformation og leve op til rollen som gatekeeper, der giver befolkningen adgang til den bedst mulige viden," siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør på videnskab.dk, i meddelelsen.

Guiden er gratis og udarbejdelsen er støttet af Den Fynske Bladfond.

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs