MediaWatch

Videnskab.dk offentliggør nyhedsguide til journalister

Ny guide fra mediet om videnskab skal hjælpe journalister, der fortæller historier om ny forskning, til at undgå fejl og misledende information i deres formidling.

Foto: Screenshot

Med 11 råd til videnskabsjournalister, studerende eller andre, der skal formidle ny forskning, forsøger mediet videnskab.dk nu at opkvalificere dækningen af det komplicerede stof og forhindre "nogle af de værste brølere i dansk journalistik", som bl.a. kan være med til at skabe unødig frygt i samfundet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Guiden, der indeholder råd som "tjek, at forskningen er trykt i et videnskabeligt tidsskrift" og "vær opmærksom på interessekonflikter", udspringer af fejl, som journalister på videnskab.dk selv har begået siden mediet begyndte at dække stofområdet.

"Guiden giver redskaber, som alle journalister kan bruge til at gå kritisk til den stigende mængde forskning, der udkommer, gå i kødet på misinformation og leve op til rollen som gatekeeper, der giver befolkningen adgang til den bedst mulige viden," siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør på videnskab.dk, i meddelelsen.

Guiden er gratis og udarbejdelsen er støttet af Den Fynske Bladfond.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs