MediaWatch

Alt for damerne vil være mere aktivistisk

Ny chefredaktør for Alt for damerne ser gerne, ugebladet får lidt flere holdninger og går mere ind i spørgsmål om fx ligeløn.

Foto: PR/Egmont Publishing

Temaer som kvindekvoter og ligeløn skal have mere plads i Alt for damerne, siger ugebladets nye chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, til Journalisten. Hun peger på, at bladet skal være lidt mere aktivistisk redaktionelt og mindre forsigtig med at mene noget om fx strukturelle problemstillinger, der angår kvinder.

"Men vi vil ikke gøre det, så læserne får en knyttet kvindehånd i ansigtet, når de åbner bladet. Vi skal gå på begge ben og mene noget om samfundet, men også anerkende, at vores læsere gerne vil læse om at bo pænt, pænt tøj og hygge sig med en lille pause,” siger Rikke Dal Støttrup.

Rikke Dal Støttrup har de sidste fire år været redaktionschef på Alt for damerne og overtager posten som chefredaktør fra Tina Nikolaisen, der fortsætter som magasindirektør i Egmont Publishing og som en del af den nye dansk-svenske ledelse. 

Også andre blade rettet mod kvinder har talt for en mere aktivistisk linje. Det gælder bl.a. Aller Medias "Vi Unge", der tidligere på året skiftede chefredaktør.

Alt for damerne havde i det seneste år (fra juli 2019 til og med juni 2020) et gennemsnitligt læsertal på 186.000 om ugen - hvilket var en stigning på seks pct. sammenlignet med året før.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs