MediaWatch

Heartbeats lægger vækstmål på is i et år

På grund af coronakrisen varsler Heartbeats et ringere resultat end forventet for 2020 og udskyder vækstmål til 2021. Hovedejeren Aller Media vil understøtte forretningen, lyder det.

Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft Foto: Jason Idris

Det digitale kulturmedie Heartbeats rammer ikke sit udmeldte vækstmål for i år og varsler forringet resultat. Det skriver Aller Media, der købte 80 pct. af Heartbeats i efteråret, i en pressemeddelelse.

Heartbeats var blandt de første medier, der meldte om en mærkbar negativ effekt efter coronaudbruddet og nedlukningen af landet i marts. I slutningen af marts afskedigede selskabet seks ansatte og indgik en aftale om kollektiv lønnedgang. Den er på 10 pct. og varer foreløbig i tre måneder, fremgår det af meddelelsen.

Aller Media er klar til at understøtte Heartbeats' drift, så vækstmålet kan tages op igen.

"Oprindelig var det planen, at vi i år skulle have fordoblet vores omsætning. Det ved vi ikke kommer til at ske. I stedet har vi nu rykket det vækstscenarium til 2021, og bestyrelsen er indforstået med, at hvis det skal kunne lade sig gøre, så er vi nødt til at have økonomi til at producere, så vi kan holde gang i fabrikken. Målsætningen for i år bliver derfor at komme ud med et så godt resultat som muligt efter omstændighederne," siger direktør og stifter af Heartbeats, Le Gammeltoft, i meddelelsen.

Adm. direktør for Aller Media, Charlotte Riparbelli, siger i meddelelsen, at arbejdet med at integrere Heartbeats i Allers forretning fortsætter som planlagt, selvom økonomi er forringet.

"På grund af coronakrisen når Heartbeats ikke det planlagte vækstmål for 2020, men vores langsigtede mål for investeringen i Heartbeats er stadig at bidrage til at fortsætte den positive vækst og Allers digitale transformation i det hele taget, og det ændrer den nuværende situation ikke på," siger Charlotte Riparbelli.

Heartbeats havde i 2018 et underskud på 6,3 mio.kr. Resultatet gjaldt dog kun for tre kvartaler, da selskabet ændrede regnskabsår i forlængelse af Aller Medias overtagelse. Samtidig skød den nye ejerkreds 13 mio. kr. ind for at få egenkapitalen i plus. Den landede på 2,4 mio. kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere