MediaWatch

Egmont Publishing står overfor yderligere nedskæringer i Norge

Norske Egmont Publishing skal spare yderligere 10 mio. norske kroner. Besparelserne bliver hovedsageligt hentet ved tidlige pensioner, skriver Nettavisen.

Foto: Egmont Publishing Norge / PR

Egmont Publishing i Norge skal skære i omkostningerne, og bladhuset skal samlet spare 10 mio. norske kr. (7,3 mio. danske kr.). Det fik medarbejderne at vide torsdag eftermiddag, hvor meldingen også var, at besparelserne primært skal hentes ved, at en række medarbejdere frivilligt går tidligt på pension.

Det skriver Nettavisen.no.

De frivillige pensioner tilbydes til medarbejdere, der er fyldt 62 år. I 2020 gælder det 31 medarbejdere, som bladhuset forventer at kunne sende på en tidlig pension med en erkendtlighed i hånden.

"Situationen og udviklingen er krævende, men Egmont Publishing har alt, hvad der kræves for at kunne vokse og lykkes i årene fremover. I den nye strategi har vi lagt ambitiøse mål frem mod 2022, hvor vi skal fordoble vores digitale indtægter," siger Nina Vesterby, topchef i norske Egmont Publishing, i en meddelelse.

Det norske bladhus kæmper med, at nordmændene læser mindre og mindre i magasiner. I 2018/19 faldt magasinlæsningen med 11 pct., og mens blot fire magasiner fik flere læsere sammenlignet med året før, oplevede 66 magasiner tilbagegang.

To direktører forlader Egmont Publishing i Norge

Egmont Publishing omlægger og siger farvel til otte ansatte i Norge

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere