MediaWatch

Tillidsrepræsentanter i Jysk Fynske kritiserer fremgangsmåde i sparerunde

Selvom det er meldt ud, at der skal spares 37 mio. kr. på redaktionerne, har ledelsen ikke fremlagt en samlet spareplan endnu. Det gør det umuligt at forhandle ordentligt, lyder det fra tillidsrepræsentanter.

Foto: Mads Hansen/PR/Jysk Fynske Medier/

Ledelsen i Jysk Fynske nægter at delagtiggøre tillidsrepræsentanterne i den samlede spareplan for koncernen, efter det er meldt ud, at der skal spares 37 mio. kr. på redaktionerne. Det fremgår af en mail, som tillidsrepræsentanterne har sendt rundt til de godt 400 redaktionelle medarbejdere i koncernen, skriver Journalisten.

Her skriver tillidsrepræsentanterne, at ledelsen ikke vil indvie dem i de samlede planer, før de er godkendt af bestyrelsen den 23. oktober, hvilket er "dybt utilfredsstillende", fordi det gør det vanskeligt at forhandle om, hvordan besparelsen på redaktionerne kan hentes, lyder det.

"Det stiller os i en helt umulig situation, at vi kun kender et tal, men ikke er klar over, hvilke strukturelle forandringer der måske er på vej. Det er ligesom at forhandle med bind for øjnene," siger Steffen Lilmoës, tillidsrepræsentant på Jydskevestkysten, til Journalisten.

Journalisten har forsøgt at indhente kommentar fra direktør i Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, uden held.

Jesper Rosener oplyste tidligere på dagen til MediaWatch, at der forhandles med de redaktionelle tillidsrepræsentanter frem til udgangen af måneden. Han ønsker ikke at kommentere spareplanerne yderligere, inden de er godkendt af bestyrelsen, der som nævnt drøfter dem 23. oktober.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere