MediaWatch

Dansk LGBT-magasin mangler annoncekroner: Dropper trykt udgave

LGBT-mediet Out & About kan ikke længere skrabe tilstrækkeligt med annoncekroner sammen, og dropper nu magasinets trykte udgave. Fremover vil udgivelserne være digitale.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Læsertallene og annoncekronerne er dalet hos det danske LGBT-magasin Out & About, og det nu i så tilstrækkelig en grad, at det 17 år gamle medie dropper sin trykte udgave og kun udkommer digitalt. April-magasinet bliver derfor det sidste trykte af slagsen, omend magasinet stadig håber at kunne lave en kvartalvis trykt guide til LGBT-turister i fortrinsvis København.

Det skriver TV2 Lorry.

Ifølge Niels Lautrup Holm, der er direktør for Rainbow Media Denmark, som står bag udgivelsen af Out & About, har magasinet skulle have indtægter på omkring 89.000 om måneden, for at få den månedlige udgivelse til at gå i nul. Og det er nu blevet for svært.

”Man kan roligt sige, at en epoke er slut. Det er en mærkelig følelse, for rigtig mange har bidraget til det blad gennem de sidste 17 år, så det smager af eddike at skulle være ham, der trækker stikket,” siger Niels Lautrup Holm.

I Norge og Sverige er der fortsat LGBT-magasiner, som udkommer på tryk, men begge modtager også støtte fra staten – Out & About mistede sin mediestøtte i 2014.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs