MediaWatch

Poul Madsen forsvarer dækning af Henrik Sass Larsen

Ekstra Bladets chefredaktør fastholder at kalde Sass Larsen "tudeprins" efter det lørdag i et Politiken-interview kom frem, at gruppeformanden har haft en depression. "Han skulle have sygemeldt sig," lyder meldingen.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen har gennem to måneder gået til psykolog, fordi han sidste år oplevede et psykisk nedbrud. Gruppeformanden mener, at nedbruddet er særligt affødt af den "menneskejagt" han føler, han har været udsat for af medierne.

Det skriver Politiken.

Kritikken retter Henrik Sass Larsen særligt mod Ekstra Bladets opsøgende adfærd på Christiansborg i forbindelse med en artikelserie om, at Sass er udeblevet fra en række møder hos statsrevisorerne. Gruppeformanden får 330.000 kroner om året som statsrevisor.

Poul Madsen, Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, afviser kritikken, og fortryder ikke at have kaldt gruppeformanden for "tudeprins" i Presselogen.

"Men hvis det har været så alvorligt, så synes jeg, det er synd for ham, at han ikke har nogen omkring sig, der kunne sige, at han skulle holde sig fra sit arbejde. Han skulle have sygemeldt sig. Der er jo ingen journalister i det her land – allermindst på Ekstra Bladet – som gider at jagte en mand, som er sygemeldt. I stedet har han nu skabt alt muligt hurlumhej, som jeg ser som en konsekvens af et utåleligt dårligt forhold til journalister generelt," siger Poul Madsen til avisen.

Henrik Sass Larsen fortæller til Politiken, at han igen har det så godt, at han ikke længere har en depression.

Socialdemokratisk klage over Ekstra Bladet vækker undren

Socialdemokratiet beskylder medierne for at favorisere regeringen

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere