MediaWatch

Patientforening dropper "one size" medlemsblad

Scleroseforeningen er begyndt at segmentere sit medlemsblad til fire magasiner. Årsagen er ifølge redaktør, at sclerosepatienterne er for forskellige til ét fælles medlemsblad.

Screenshot
Foto: Screenshot

Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan sclerose opleves, og det skal patienternes medlemsblad afspejle, mener Scleroseforeningen, der som en konsekvens, nu segmenterer medlemsbladet, så det fremover henvender sig til fire forskellige medlemsgrupper. Det skriver fagbladet Journalisten.

"Vi kunne få henvendelser fra folk, der var gale, fordi vi havde en historie om en, der havde besteget Kilimanjaro. De sad i kørestol, og de blev kede af at læse den slags historier, for det ville aldrig blive muligt for dem," siger Lotte Skou Hansen, der er redaktør af medlemsbladet, til mediet.

Hun tilføjer, at yngre mennesker og nydiagnosticerede ofte heller ikke ville læse bladet, hvis der var billede af en patient i kørestol på forsiden, så derfor har foreningen nu inddelt medlemmerne i fire grupper, som modtager hvert sit blad med forskellige sideantal. Groft sagt modtager dem, der er mest berørte af sygdommen, et blad med flere sider, end dem, der er mindre berørte.

Baggrunden for beslutningen er redaktionel, understreger redaktøren, men det har også vist sig at være en fin forretning, da foreningen nu sparer penge på trykkeomkostninger, fordi ingen medlemmer længere modtager de sædvanlige 50-60 sider. Det længste medlemsblad er nu ca. 45 sider.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere