MediaWatch

Danske Biografer-formand dropper blog hos Ekko efter strid

Formanden for Danske Biografer er raget uklar med chefredaktøren for Ekko og dropper derfor sin blog hos filmagasinet. De to parter er uenige om årsagen til striden. Det skriver Jyllands-Posten.

PR / Filmmagasinet Ekko

Formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, dropper sin blog hos filmmagasinet Ekko, fordi han føler, at chefredaktøren har krænket hans ytringsfrihed i en sag om et uudgivet blogindlæg. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Kim Pedersen har Ekko afvist at bringe et indlæg om støtte til film, som aldrig er blevet til noget. Angiveligt ligger tre kvindelige instruktører i top på listen over modtagere af støtte til urealiserede projekter.

Når Ekko har afvist at bringe indlægget, så skyldes det, at magasinets chefredaktør Claus Christensen er bange for at lægge sig ud med fagforbundene Danske Filminstruktører og Dansk Skuespillerforbund, hævder Kim Pedersen. Han har tidligere brugt sin blog til at angribe de to forbund, som han mener favoriserer kvinder i spørgsmål om ligestilling i filmbranchen.

"Jeg har længe presset på for at få offentliggjort min blog om de ikke-realiserede projekter med et DFI-verificeret skema som dokumentation. Men Claus Christensen vil ikke bringe det, fordi han er bange for organisationerne, bange for at miste abonnenter. Jeg kan godt se, at han er i en klemme, men han har nu valgt side. I realiteten knægter han min ytringsfrihed, og det vil jeg ikke finde mig i. Derfor er det slut," siger han til Jyllands-Posten.

Chefredaktør Claus Christensen har en anden udlægning af striden. Han fortæller til Jyllands-Posten, at Kim Pedersen selv har valgt at slette sin blog, inklusiv det omtalte indlæg efter en konflikt med en anden blogger hos Ekko, Claus Bülow Christensen.

Skuespillerforbund opsiger abonnementer på Ekko

Filmmagasin får kritik for artikel om overgreb på børneskuespillere

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere