MediaWatch

Tidligere ugebladschef føler sig ansvarlig for hårdere straffe til medierne

Tidligere Se og Hør-chefredaktør Kim Henningsen føler sig personlig ansvarlig for, at politikerne vil skærpe strafferammen for injurier, overtrædelse af navneforbud og æreskrænkelser.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Et flertal i Folketinget ventes med lovforslaget L20, der er en udløber af Se og Hør-sagen, at vedtage skærpelser af strafferammen for injurier fremsat i massemedier. Det har tidligere chefredaktør på ugebladet Se og Hør Kim Henningsen det skidt med, idet det er hans journalistiske linje på bladet, der nu får politikerne til at efterlyse strengere straffe, fortæller han til fagbladet Journalisten.

"Jeg har det pisseskidt med det. Jeg ved godt, at jeg er medansvarlig for det, og det har jeg det vanvittigt svært med. Politikerne tager et enestående tilfælde, som jeg har taget min straf for, og laver nogle generelle straffe, der skal løse et problem, som ikke eksisterer," siger Kim Henningsen til fagbladet.

Han mener, at journalistiske medier i dag har mere fokus på ikke at krydse grænsen. Under hans fire år på Se og Hør havnede bladet i tre retssager og et forlig, skriver Journalisten. Under den nuværende chefredaktør, der har siddet på pinden i fem år, har der været en enkelt retssag om æreskrænkelse, som bladet vandt. Derudover har Se og Hør indgået forlig i en anden sag.

Et flertal i Folketinget mener, at straffen for injurier i massemedier skal være op til dobbelt så hård, som hvis det samme fandt sted på sociale medier. Lovforslaget har modtaget kritik fra flere sider.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs