MediaWatch

Filmmagasin får kritik for artikel om overgreb på børneskuespillere

En artikel i filmmagasinet Ekko om seksuelle krænkelser og overgreb på børneskuespillere udløser kritik fra Pressenævnet bl.a. for manglende forelæggelse, lyder det i kendelsen.

Foto: PR / Filmmagasinet Ekko

Pressenævnet har udtalt kritik af Filmmagasinet Ekko for en artikel, magasinet bragte 8. februar, der som titlen "Overgreb i danske ungdomsfilm" siger, handler om seksuelle krænkelser og overgreb på børneskuespillere i det danske filmmiljø i 1970'erne.

En af de i artiklen omtalte børneskuespillere valgte at klage til Pressenævnet over flere forhold, navnligt at Ekko offentliggjorde hendes navn og viderebragte krænkende oplysninger om hende, uden disse var blevet forelagt for hende inden. Vedkommende havde afvist at stille op til artiklen, da hun samtidig deltog i Politikens og TV 2's dokumentarserie "De misbrugte filmbørn", og ikke ønskede at give et interview, før dokumentaren var offentliggjort.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs