MediaWatch

Mennesker skal fylde mere i Mandag Morgen

Selvom ugebrevet Mandag Morgen og Altinget fremover hører under samme chefredaktion, skal Mandag Morgen fortsat leve efter stifteren Erik Rasmussens løfte til sine læsere: Læs mindre, forstå mere, lyder det fra chefredaktør Jakob Nielsen, der samtidig varsler, at mennesker skal fylde mere i ugebrevet.

Jakob Nielsen, ansv. chefredaktør for Altinget og Mandag Morgen. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen/PR/Altinget

"Vores pejlemærke vil stadig være Erik Rasmussens enkle løfte til læserne: Læs mindre, forstå mere. Det er meningen med Mandag Morgen," slutter Jakob Nielsen, ansv. chefredaktør for Mandag Morgen og Altinget, den sidste leder på ugebrevet.

Alligevel er der plads til ændringer på mediet, som for halvandet år siden blev købt af Altinget. Blandt andet skal "mennesker med meninger" fylde mere, lyder det.

Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, hvem der mener hvad, når Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Mandag Morgen og Altinget, eller Erik Rasmussen, stifter af Mandag Morgen, eller en helt tredje analyserer eller kommenterer seneste tendenser.

"I den moderne medievirkelighed er det vigtigere end nogensinde, at der er afsender på budskaberne. At der findes et menneske, som man kan bakke op, skælde ud eller erklære sig uenig med. Det er personlighederne og de personlige kompetencer, der gør Mandag Morgen til noget særligt, og derfor vil de komme til at fylde mere i ugebrevet. Til gengæld siger vi farvel til de anonyme ledere fra institutionen Mandag Morgen," skriver Jakob Nielsen.

Han varsler desuden, at chefredaktionen de kommende måneder vil "forny og modernisere" nyhedsbrevet og Mandag Morgen - dog uden at konkretisere eventuelle tiltag yderligere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs