MediaWatch

RUC søsætter ny digital universitetsavis

Nyt medie for studerende og ansatte på RUC vil sætte fokus på forskning, politik og arbejdsmiljø og har fået et frihedsbrev fra ledelsen. "Vi ønsker et seriøst, kritisk medie," siger universitetsdirektør.

Chefredaktør for RUC Paper, Mette Rolan-Kjærsgaard | Foto: RUC

Med frihedsbrev på lommen og ambitioner om at blive omdrejningspunkt for kritisk debat og formidling lancerer RUC et nyt medie, RUC Paper, for studerende og ansatte. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

"RUC Paper har fået et frihedsbrev, fordi vi ønsker et seriøst, kritisk medie, som samtidig kan bringe ny forskning ud til samfundet - og stå for alt det modsatte af 'fake news'. Med den nye universitetsavis får vi et troværdigt medie, som kan være kritiske over for både ledelsen og andre interessenter på og uden for RUC - og jeg har store forventninger til avisen," siger universitetsdirektør på RUC, Peter Lauritzen, i meddelelsen.

I spidsen for den nye universitetsavis står chefredaktør Mette Rolan-Kjærsgaard, der sammen med studerende og freelancere kommer til at udgøre redaktionen. Hun beskriver i en leder, der præsenterer RUC Paper, mediet som en "indefra-og-ud-avis".

"Her vil vi hver uge levere et miks af nyheder fra og til RUC, forskningsformidling, historier om alt fra studieliv, arbejdsmiljø og trafik (hej, DSB) til undervisnings-, forsknings- og universitetspolitik. Og vi har altid dig og RUC som din arbejdsplads eller studiested som udgangspunkt. Men det betyder ikke, at vi lukker os om os selv. RUC Paper har både nationale og internationale ambitioner. Vi vil være en indefra-og-ud-avis," skriver Mette Rolan-Kjærsgaard, der i meddelelsen uddyber, at avisen skal være en "magtkritisk instans" i universitetslivet på RUC.

RUC Paper er i luften og vil udkomme ugentligt online på rucpaper.dk. Derudover vil avisen løbende publicere kortere nyheder på sociale medier, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladet som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs