MediaWatch

RUC søsætter ny digital universitetsavis

Nyt medie for studerende og ansatte på RUC vil sætte fokus på forskning, politik og arbejdsmiljø og har fået et frihedsbrev fra ledelsen. "Vi ønsker et seriøst, kritisk medie," siger universitetsdirektør.

RUC
Chefredaktør for RUC Paper, Mette Rolan-Kjærsgaard Foto: RUC

Med frihedsbrev på lommen og ambitioner om at blive omdrejningspunkt for kritisk debat og formidling lancerer RUC et nyt medie, RUC Paper, for studerende og ansatte. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

"RUC Paper har fået et frihedsbrev, fordi vi ønsker et seriøst, kritisk medie, som samtidig kan bringe ny forskning ud til samfundet - og stå for alt det modsatte af 'fake news'. Med den nye universitetsavis får vi et troværdigt medie, som kan være kritiske over for både ledelsen og andre interessenter på og uden for RUC - og jeg har store forventninger til avisen," siger universitetsdirektør på RUC, Peter Lauritzen, i meddelelsen.

I spidsen for den nye universitetsavis står chefredaktør Mette Rolan-Kjærsgaard, der sammen med studerende og freelancere kommer til at udgøre redaktionen. Hun beskriver i en leder, der præsenterer RUC Paper, mediet som en "indefra-og-ud-avis".

"Her vil vi hver uge levere et miks af nyheder fra og til RUC, forskningsformidling, historier om alt fra studieliv, arbejdsmiljø og trafik (hej, DSB) til undervisnings-, forsknings- og universitetspolitik. Og vi har altid dig og RUC som din arbejdsplads eller studiested som udgangspunkt. Men det betyder ikke, at vi lukker os om os selv. RUC Paper har både nationale og internationale ambitioner. Vi vil være en indefra-og-ud-avis," skriver Mette Rolan-Kjærsgaard, der i meddelelsen uddyber, at avisen skal være en "magtkritisk instans" i universitetslivet på RUC.

RUC Paper er i luften og vil udkomme ugentligt online på rucpaper.dk. Derudover vil avisen løbende publicere kortere nyheder på sociale medier, fremgår det.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere