MediaWatch

Journalistforbundet forventer millionunderskud på driften

Dansk Journalistforbund er gået frem på medlemstal, men forventer alligevel negativt driftsresultat i 2018. Udgifter til advokatundersøgelse om beskyldninger om sexchikane er en del af forklaringen.

Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund. Foto: PR

Et driftsunderskud på 4 mio. kr. Sådan lyder hovedbestyrelsens budgettering for Dansk Journalistforbund i 2018, der trods fastholdelse af den forventede medlemsfremgang i 2017 ikke har nået den forventede indtjening. Det skriver Journalisten.

"Set i lyset af de faldende kontingentindtægter må det forventes, at der i 2018 med de aktuelle forudsigelser også bliver tale om et reelt underskud i 2018," lyder det i den indstilling til årets budget, som 17. januar blev vedtaget af forbundets hovedbestyrelse, skriver Journalisten.

Forklaringen er ifølge hovedbestyrelsen, at medlemsvæksten primært skyldes studerende, som kun betaler 77 kr. i kontingent mod de knap 470 kr., som fuldt betalende medlemmer bidrager med. Derfor er indtjeningen ikke fuldt med. Helt præcist er der kommet 900.000 kr. mindre på kistebunden i 2017 end ventet.

Af indstillingen fremgår det også, at en stribe ekstraudgifter desuden er med til at trække indtjeningen ned, heriblandt psykologhjælp, kurser under Kforum samt den eksterne advokatundersøgelse af sexchikane i forbundet, som blev afsluttet tidligere på ugen.

I den forbindelse fortalte formand Lars Werge til MediaWatch, at han endnu ikke kan gøre op, hvor meget hele advokatundersøgelsen kommer til at koste DJ, da han ikke har fået regningen fra advokat Karen-Margrethe Schebye, ligesom udgifter til midlertidige udpegninger af ledere og mellemledere og advokater for nogle af de involverede endnu ikke er gjort op.

"Men det bliver en betragtelig udgift, og det har hovedbestyrelsen hele tiden vidst, at det ville blive. Det har været vigtigt at få lavet en undersøgelse, der var god og grundig, så man kan komme tilbage på sporet, frem for at det var billigt eller gik hurtigt. Det er min forventning, at udgiften vil have en effekt i regnskabet," sagde Lars Werge til MediaWatch onsdag.

Relaterede