MediaWatch

Egmont køber op og fusionerer netbutikker

Egmont Publishing investerer igen i en netbutik, som fusioneres med nyligt opkøb. Egmont-selskabet forventer, at omsætningen i netbutikkerne om få år krydser omsætningen i den traditionelle forretning.

Egmont Publishing går længere ind i e-handel. For nylig opkøbte selskabet de sidste 40 pct. af e-handelsselskabet Bageren og Kokken. Nu betaler Egmont Publishing et lignende beløb for selskabet Go Shopping, som fusioneres med Bageren og Kokken, skriver Børsen.

De tre ejere af Go Shopping fortsætter i det fusionerede selskab, hvor de tilsammen får en ejerandel på 14 pct., mens Egmont Publishing har resten. Samtidig er flere opkøb er på vej.

"Jeg vil blive meget skuffet, hvis vi ikke får yderligere en i første halvdel af 2018," siger Torsten Bjerre Rasmussen, adm. direktør i Egmont Publishing, til Børsen og fortæller, at selskabet er begyndt at lede efter opkøb uden for Norden.

Torsten Bjerre Rasmussen forventer, at omsætningen i netbutikkerne, som i dag ligger på 1,7 mia. kr., vil krydse omsætningen i den traditionelle forretning om et par år. I 2020 forventes omsætningen således at være vokset til 3,7 mia. kr.

Egmont Publishing ejer i dag seks netbutikker, hvis man regner fusionen af Go Shopping og Bageren og Kokken for én virksomhed. Det øvrige er Jollyroom, Fjellsport, Med24, Nicehair og Outnorth.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere