MediaWatch

Råd kræver tv til alle i Norden

De nordiske tv-kanaler skal kunne ses af alle i hele Norden, mener Nordisk Råd og bruger populær norsk ungdomsserie som det gode eksempel.

NRK
Foto: NRK

Alle i Norden skal kunne se hinandens tv-kanaler uden geografiske spærringer. Det mener Nordisk Råd, skriver Berlingske Business.

Forslaget fra Nordisk Råd kommer bl.a. efter, at den norske serie Skam blev et stort hit i Danmark og Sverige.

"Tv-programmer som Skam har vist, at unge i Norden sagtens kan lære at forstå hinandens sprog. Geoblokering er ikke kun en digital barriere men også en hindring for den gensidige, nordiske sprogforståelse og kulturudveksling, så derfor skal den afskaffes," siger finske Johanna Karimäki, der er medlem af Udvalget for Kundskab og Kultur under Nordisk Råd, i en udtalelse.

Nordisk Råd vil derfor undersøge, hvordan den såkaldte geoblokering, der forhindrer, at man kan se tv på nettet på tværs af landegrænser, kan afskaffes. Rådet forsikrer dog, at rettighedshaverne får betaling for deres produkter, selvom indholdet skulle rejse over grænserne.

Forslaget skal nu tages op af de nordiske kulturministre. I forvejen forhandler EU-Kommissionen og Europaparlamentet om at afskaffe den geografiske spærring på digitale indholdstjenester i Europa.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere