MediaWatch

Forfatter og tv-producent går sammen i nyt selskab

Forfatter bag bøger om bl.a. krigen i 1864 vil producere historiske film og tv-serier i nyt selskab, som han stifter i partnerskab med tv-producent Klaus Birch, der driver B-film.

PR/Saxofilm
Tom Buk-Swienty (tv) og Klaus Birch er mændene bag Saxofilm. Foto: PR/Saxofilm

Tom Buk-Swienty, der har skrevet flere historiske bøger, og tv-producenten Klaus Birch har sammen stiftet produktionsselskabet Saxofilm, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Det nye selskab vil producere historiske film og tv-serier på baggrund af Tom Buk-Swientys bøger og de ideer, som de to bagmænd får i fællesskab. De oplyser, at de i øjeblikket er i gang med to projekter, som de er i dialog med DR og et større dansk museum om.

"Danskerne er vilde med historie. Når mine egne børn hiver mig ind foran skærmen for at se "Historien om Danmark", og serien har 1 mio. seere, så siger det mig, at der er et kæmpe behov for film og tv, der kan fortælle de gode historier om alt det, vores forfædre- og mødre har gået igennem," udtaler Klaus Birch i meddelelsen.

Saxofilm vil have base i Svendborg. I samme by ligger i forvejen Klaus Birchs produktionsselskab B-film, der bl.a. har produceret "Slagtebænk Dybbøl" og "Rebellen fra Langeland" til DR.

Selskabet oplyser videre, at streamingtjenester bliver de næste mulige samarbejdspartnere.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere