MediaWatch

Tidligere udenrigsministre laver magasin på Dk4

Ellemann og Lykketoft, der tidligere har huseret på TV 2 News, debuterer i november som midtpunkter i nyt magasinprogram på Dk4.

/ritzau/Thomas Sjørup
Mogens Lykketoft (tv) og Uffe Ellemann. Foto: /ritzau/Thomas Sjørup

Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft, der begge har været udenrigsministre, bliver fra 23. november frontfigurerne i et nyt udenrigspolitisk program på Dk4. Det oplyser tv-selskabet i en pressemeddelelse.

Magasinprogrammet får titlen "Uffe og Mogens om verden" og vil blive udsendt hver måned. Dertil kommer flere genudsendelser af programmerne. Charlotte Flindt Pedersen, der er direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab, bliver vært for de nye programmer.

"Igennem en årrække har Dk4 haft et forbilledligt samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab om programrækken "I udenrigspolitisk selskab". Det er derfor en stor glæde – og en ære for os, at Dk4 nu kan udvide fokuseringen på den internationale udvikling og de udenrigspolitiske temaer sammen med to af landets mest respekterede kendere og iagttagere af den internationale udvikling – Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft – med programrækken "Uffe og Mogens om verden"," udtaler Stig H. Hasner, der er ejer og grundlægger af Dk4, i pressemeddelelsen.

Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft har tidligere stået i spidsen for et udenrigspolitisk magasin på TV 2 News. Det blev imidlertid besluttet at lukke programmet i sommeren 2016 efter seks år i sendefladen.

Uffe Ellemann var udenrigsminister i perioden 1982-1993. Mogens Lykketoft bestred samme embede i perioden 2000-2001 og var fra 2015 til 2016 formand for FN's generalforsamling.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere