MediaWatch

Svensk TV-chef stopper efter anklager om sexchikane

En chef for den svenske tv-kanal SVT, som er blevet anklaget for sexchikane af flere medarbejdere, har forladt sin stilling med øjeblikkelig virkning. En række folk i den svenske medieverden anklages for chikane og seksuelle overgreb.

En chef for SVT, som af flere kvindelige ansatte er blevet anklaget for seksuel chikane og upassende opførsel, har nu forladt den svenske TV-kanal.

Det skriver flere medier, herunder Ekstra Bladet, som har fået det bekræftet af SVT.

Den unavngivne TV-chef blev fredag politianmeldt efter en intern undersøgelse i SVT, og efterfølgende har han valgt at opsige sin stilling med øjeblikkelig virkning.

”Vi ser med stor alvor på det, og derfor vil vi som virksomhed anmelde det til politiet,” oplyser Sabina Rasiwala, HR og kommunikationschef ved SVT, til Ekstra Bladet.

Det er ikke mere end en måneds tid siden, at en anden tv-chef fra SVT blev fyret, efter det kom frem, at han havde prøvet at købe en 14-årig piges mødom for 9000 svenske kroner.

Svensk tv-chef fyret efter afsløring: Bød på en mindreårigs mødom

Og det er ikke kun hos SVT, at der er problemer af den karakter. Ifølge nyhedsbureauet Ritzau er den svenske TV4-vært Martin Timell også blevet taget af skærmen efter beskyldninger om, at han i årevis har chikaneret kvindelige medarbejdere seksuelt.

Herudover oplyste avisen Aftonbladet fredag, at en af dens medarbejdere har valgt at tage en "time out". Det sker, efter en kvindelig journalist på sociale medier havde anklaget ham for voldtægt og overgreb. Ifølge Aftonbladet er der iværksat en undersøgelse af den sag.

De mange anmeldelser om seksuel chikane og overgreb er kommet frem i forbindelse med den såkaldte #Metoo-kampagne, hvor flere kvinder er stået frem på sociale medier, for at fortælle om deres oplevelser med sexchikane og seksuelle overgreb.

Harvey Weinstein trækker sig fra bestyrelsespost

Amazon Studios' chef stopper efter anklager om sexchikane

Fox News fyrer top-vært efter sexanklager

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere