MediaWatch

Svensk public service-udvalg foreslår tv-skat frem for licens

I Sverige er et nyt forslag til en langsigtet finansiering af public service netop blevet fremlagt af det regeringsnedsatte public service-udvalg. Blandt andet ønsker man at afskaffe licens og indføre særlig tv-skat.

Foto: Colourbox

Drop tv-licensen, og indfør i stedet en skattefinansiering af public service. Sådan lyder rådet fra det svenske public service-udvalg, der er sat i verden for bl.a. at granske mulighederne for alternativ finansiering af Sveriges public service-medier. Det skriver Resumé, efter udvalget i dag overdraget en del af sine anbefalinger til det svenske kulturministerium.

Ud over den ændrede finansieringsform foreslår udvalget, at den nye tv-skat skal næsten halveres i forhold til den nuværende licensafgift, der ligger på 2340 svenske kroner per hustand. Public service-skatten vil i stedet være indkomstbetinget og ligge på 1 pct. af personens indkomst, dog maksimalt 1308 svenske kroner per person. Samtidig vil personer uden skattepligtig indkomst ikke blive opkrævet tv-skat, skriver Resumé.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs