MediaWatch

Discovery får støtte til ny sæson af Gidseltagningen

Public Service Puljen har bevilget støtte til udvikling af ny sæson af Kanal 5-serien. Discovery har dog stadig et stykke vej at gå, før hele finansieringen er på plads.

Skuespillerinden Paprika Steen spillede hovedrollen i første sæson af "Gidseltagningen" på Kanal 5.

Discovery Networks tog det første store skridt ind på markedet for originalt dansk drama, da Kanal 5 tidligere på året viste serien "Gidseltagningen". En sæson to af serien er nu på vej.

Public Service Puljen, der administreres af Det Danske Filminstitut, har således bevilget 800.000 kr. i udviklingsstøtte til en ny sæson af "Gidseltagningen". Og Discovery Networks bekræfter, at selskabet arbejder på en sæson to. Dog er den endelige finansiering ikke på plads endnu.

"Vi har et spændende, nyskabende plot i støbeskeen efter en stærk ide af hovedforfatter Jesper Bernt og understøttet af executive producer Adam Price. Vi håber meget, at det kan lykkes at få finansieringen på plads, så vi kan give danskerne en ny sæson af Gidseltagningen efter den flotte modtagelse af første sæson," lyder det i en skriftlig kommentar fra Anne Garlichs, programdirektør hos Discovery Networks, der tidligere har peget på serien som et af de tiltag, at der har været med til at give Kanal 5 en vækst i første halvdel af året.

Ligesom seriens første sæson er det SAM Productions, der er tilknyttet som producent på seriens anden sæson.

Første sæson af Gidseltagningen blev også støttet af midler fra Public Service Puljen. I alt 13,9 mio. kr. blev sendt i retningen af Kanal 5-serien, og det var det højeste beløb, der var uddelt fra puljen siden 2008. Rekorden er siden blevet slået af TV 2's "Lykke-Per", der i alt er blevet støttet med 22,25 mio. kr.

Discovery: Kanal 5 skal være en af de uundværlige

Gidseltagningen giver Kanal 5 blod på tanden

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere