MediaWatch

Italiensk fodbold laver guldrandet tv-aftale

Prisen på de internationale tv-rettigheder til den italienske Serie A er blevet fordoblet i en ny tv-aftale for de kommende tre år.

/ritzau/AP/Paolo Magni
Atalanta og Juventus i kamp i den italienske Serie A, der er sikret nye lukrative tv-indtægter Foto: /ritzau/AP/Paolo Magni

Den bedste italienske fodboldliga, Serie A, har indgået en særdeles lukrativ international tv-aftale.

Indtjeningen bliver fordoblet fra 1,4 til små 2,8 milliarder kroner per sæson i den nye tv-aftale, så der kan vises italiensk topfodbold fra 2018 til 2021 i udlandet.

Det er hovedsageligt mediekoncernen IMG, der har sikret sig de udenlandske tv-rettigheder. Rai International har desuden købt en mindre del af rettighederne.

Den nye aftale betyder, at Serie A nu har den tredjestørste udenlandske tv-aftale af de europæiske fodboldligaer.

Den italienske topliga må fortsat se sig overgået af den engelske Premier League og den spanske Primera Division. De scorer henholdsvis 11,2 og 4,7 milliarder kroner om året på udenlandske tv-aftaler.

Serie A overhaler dog den tyske Bundesliga, der hvert år tjener 1,8 milliarder kroner på udenlandske tv-aftaler.

/ritzau/AP

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere