MediaWatch

Kanal 4-program beskyldes for at vildlede

Programmet "Nærkontakt" på Kanal 4 får en hård medfart af to af deltagerne, Özlem Cekic og Sebastian Klein, der mener, at programmet er klippet, så det vildleder seerne.

PR/Discovery Networks
De tre kendte deltagere i tirsdagens udgave af Nærkontakt; Özlem Cekic (tv), Sebastian Klein og Karen Mukupa Foto: PR/Discovery Networks Danmark

Gårsdagens udgave af Kanal 4-programmet Nærkontakt, der sætter fokus på spiritualitet, bliver nu beskyldt for at manipulere med virkeligheden af to af deltagerne, skriver Berlingske.

Tirsdag aften sendte Kanal 4 programmet om den spirituelle verden med tidligere folketingsmedlem for SF og forfatter Özlem Cekic og tv-vært og forfatter Sebastian Klein blandt deltagerne. Men begge har efterfølgende hver især på Facebook taget skarpt afstand fra programmets fremstilling af deres oplevelser med clairvoyance.

"Det, der blev vist, var sandheden, men det var kun en del af sandheden. Jeg tror ikke på clairvoyance, og det giver jeg udtryk for undervejs, men det fremgår slet ikke af programmet. Clairvoyanten gætter forkert 20 gange, men de har klippet alt det forkerte ud og får det til at fremgå, at jeg er kommet i kontakt med min mormor. Men det er ikke rigtigt," siger Özlem Cekic til Berlingske.

Hos Discovery, der driver Kanal 4, afviser programchef Anne Garlichs, at de to deltageres skepsis ikke fremgår i programmet, eller bevidst er fraklippet eller nedtonet.

"Selvfølgelig er der, ligesom med alle andre TV-programmer, sket en redigering. Vi skal have 14-timers optagelse ned til et program på 42 minutter, der skal fortælle alle tre medvirkendes historier. Men vi er selvfølgelig tro mod deres holdninger til det, de oplever, og derfor holder vi også fast i Sebastians grundlæggende skepsis til spiritualitet gennem hele programmet, ligesom man heller ikke er i tvivl om, at Özlem på intet tidspunkt bliver hundrede procent overbevist," skriver hun i en kommentar til Berlingske.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere