MediaWatch

Filminstitut regner med snarlig direktør-afklaring

Det Danske Filministituts formand håber, at bestyrelsen kan pege på en ny direktør inden månedens udgang.

Det Danske Filminstitut er på udkig efter en ny direktør, efter den hidtidige, Henrik Bo Nielsen, meddelte sin afgang i juni. Anders Kronborg, bestyrelsesformand for instituttet, håber, at en kandidat kan godkendes inden udgangen af oktober, skriver Jyllands-Posten.

Fristen for at søge direktørstillingen var 21. september. Anders Kronborg sætter ikke tal på, hvor mange der har søgt stillingen, men kalder ansøgerfeltet kvalificeret.

Den tidligere tidligere direktør fik en årsløn på 1,35 mio. kr. Det var 41 pct. over det normale i den løngruppe, og aflønningen blev kaldt "utilfredsstillende" af Rigsrevisionen. En kommende direktør skal derfor ikke sætte næsen op efter et lignende lønniveau.

"Lønnen fastsættes efter forhandling og efter aftale med Kulturministeriet, men den bliver mindre end Henrik Bo Nielsens. Jeg er tryg ved, at vi inden for rammerne kan finde én, der er mindst på samme niveau som Henrik Bo Nielsen," siger Anders Kronborg til Jyllands-Posten.

Claes Ladegaard, vicedirektør for Det Danske Filminstitut, er konstitueret på posten som adm. direktør, indtil en permanent afløser for Henrik Bo Nielsen er fundet.

Hvem skal være ny direktør for Filminstituttet?

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere