MediaWatch

Cheflønninger på TV 2 deler de politiske vande

Mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ønsker, at TV 2's direktørlønninger kigget efter i sømmene, mener to regeringspartier ikke, politikerne skal blande sig.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

En gennemsnitsløn på 4,6 mio. kr. til TV 2's direktion fik i går Socialdemokratiet til at bede kulturminister Mette Bock (LA) om en forklaring.

Det skete, efter Politiken torsdag bragte en gennemgang af lønniveauet på direktionsgangene i den danske mediebranche, der viste, at den statsejede tv-station lå over andre private medievirksomheder og DR. Samtidig er den gennemsnitlige direktørløn hos TV 2 steget med 57 pct. fra 2009 til 2016.

S kræver redegørelse om TV 2's direktørlønninger

Også Dansk Folkeparti mener, at tallene kalder på et eftersyn, siger medieordfører Morten Marinus til Politiken fredag.

"Vi kommer til at diskutere TV 2 og et eventuelt salg i forbindelse med det kommende medieforlig. Skal TV 2 ikke sælges, kan det godt være, at man skal kigge på, om der skal være mere hånd i hanke med, hvad TV 2 gør. Og det drejer sig selvfølgelig også om lønudviklingen," siger han.

Anderledes ser Venstre og Konservative på sagen. De to partier mener ikke, at politikerne skal blande sig i TV 2's aflønning af direktørerne, fordi stationen er en kommerciel aktør. TV 2 er på linje med DR ejet af staten, men i modsætning til DR er TV 2 ikke statsfinansieret af licensmidler, men tjener sine penge selv på tv-reklame og tv-abonnenter i konkurrence med andre kommercielle tv-stationer.

TV 2’s bestyrelse skal nu over for kulturministeren redegøre for, hvordan lønniveauet fastsættes, og hvem TV 2’s bestyrelse sammenlignes med, når den beslutter, hvor meget direktørerne skal have i løn. Desuden vil Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, have svar på, om Rigsrevisionens retningslinjer for lønniveau i offentligt ejede virksomheder bliver overholdt på TV 2.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs