MediaWatch

TV 2-regioner samarbejder om kandidatdatabase

Samarbejde mellem syv af de otte regionale TV 2-stationer skal give overblik over kandidater og deres mærkesager op til kommunalvalget.

/ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Billede fra seneste kommunalvalg i 2013. Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen

En fælles database fra TV 2-regionerne over kandidater til det kommende kommunalvalg skal gøre det nemmere at finde kandidaterne og deres mærkesager, oplyser Bjørn Olsen, digital udviklingschef for TV 2-regionerne.

Syv ud af otte af TV 2-regionalstationerne er med i projektet - kun TV 2 Bornholm står udenfor. Databasen bliver til på baggrund af et samarbejde med selskabet Paqle, der bl.a. arbejde med medieovervågning og analyse og indsamler informationer om kandidaterne for TV 2-regionerne.

"Kommunalvalget er den største begivenhed for TV 2 Regionerne, og vi ser det som vores fornemmeste opgave at give vælgerne og kandidaterne lokalt de bedste forudsætninger for et godt valg. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi i samarbejde med Paqle har fået skabt en ramme, hvor vi kan give brugerne alle de nødvendige facts om kandidaterne, samtidig med at kandidaterne kan præsentere deres mærkesager. Vi tror på, at det bliver et godt fundament for TV 2 Regionernes valgdækning," skriver Bjørn Olsen i en skriftlig kommentar.

TV 2-regionerne er gået sammen om en fælles onlineplatform, og samarbejdet på tværs er ifølge udviklingschefen baggrunden for, at det kan lade sig gøre at lave en fælles kandidatdatabase.

Kommunalvalget finder sted 21. november.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere