MediaWatch

TV 2-direktørers løn stiger mere end hos DR

Lønnen hos den enkelte direktør i TV 2 stiger mere end hos kollegerne i DR, viser en gennemgang.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Siden 2009 er den gennemsnitlige direktionsløn hos TV 2 steget med 57 pct. I samme periode er lønnen til DR's direktører steget med 9 pct. Det skriver Politiken

Sammenligner man en gennemsnitlig TV 2-direktørløn med en tilsvarende hos DR, er den dobbelt så stor, skriver avisen.

Samlet set er lønudgifterne dog større til DR's ledelse. Her sidder der nemlig seks direktører, mens der hos TV2 kun er to.

TV 2 overgår også den gennemsnitlige direktionsløn i JP/Politikens Hus og i de to regionale koncerner Nordjyske Medier og Jysk Fynske Medier.

Det vækker stor undren hos flere eksperter.

"Jeg kan ikke se, hvad der har ændret sig i TV 2's størrelse eller opgaven, som kan retfærdiggøre en så høj lønstigning," siger Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, til Politiken.

Formand forsvarer lønniveau

Direktionen er "hver en krone værd", svarer TV 2's bestyrelsesformand, Lars Liebst, på kritikken.

"Vi har nogle rigtig dygtige direktører, der skal aflønnes for den indsats, de yder. Og så er vi også om nogen klar over, at vi selv skal tjene pengene."

"Altså det kræver sin mand at stille sig op der og så tjene pengene og lave et fornuftigt resultat," siger bestyrelsesformanden til Politiken.

TV 2 er statsejet, men har andre vilkår end DR. DR får 67 pct. af medielicensen. Her henter TV 2's regioner 9 pct. Resten af TV 2 tjener sine penge på reklamer, brugerbetaling og andre kommercielle aktiviteter. 

Kulturminister Mette Bock (LA), der godkender TV 2's regnskab på vegne af staten, ønsker ikke at kommentere lønniveauet over for Politiken.

Lønstigningen vækker til gengæld undren hos DF's medieordfører, Morten Marinus:

"Det lyder helt skingert i mit hoved," siger han til Politiken.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs