MediaWatch

Dansk filmselskab lukker efter 84 år

Selskab fra 1933 bag bl.a. flere sengekantsfilm lukker ned efter salg af filmrettigheder til Det Danske Filminstitut.

Foto: /ritzau/Søren Sielemann/

Filmselskabet Palladium blev stiftet i 1933 og lukker og slukker nu. Det skriver BT med henvisning til Ekko.

Selskabet har rødder i Sverige og blev oprettet i det nuværende aktieselskab i 1933. Selskabet har ikke produceret film siden 1976,men har alene forvaltet rettighederne til selskabets film.

De rettigheder er nu blevet købt af Det Danske Filminstitut med støtte fra A.P. Møller Fonden og Augustinusfonden. Palladium har blandt andet stået bag flere af Carl Th. Dreyers film og slog sig siden op på sengekantsfilm.

Ifølge seneste årsregnskab havde Palladium ved udgangen af 2016 en egenkapital på 176 mio. kr. Resultatet landede på 6,8 mio. kr.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere