MediaWatch

Føljeton-stifter og Qvortrup bliver værter for politisk talkshow

Le Gammeltofts medieselskab Heartbeats søsætter nyt, gratis tv-talkshow i samarbejde med Jyske Bank TV. Programmet bliver et politisk magasin med Henrik Qvortrup og Føljetons Lars Trier Mogensen.

PR / Borgen Late Night
Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen er værter på det nye tv-talkshow, som Jyske Bank TV producerer i samarbejde med Heartbeats. Foto: PR / Borgen Late Night

Jyske Banks tv-satsning og mediehuset Heartbeats, som den tidligere P3-vært Le Gammeltoft stiftede for godt tre år siden, er gået sammen om at producere et nyt digitalt tv-talkshow "Borgen Late Night", som kvit og frit kan livestreames på Facebook og Jyske Bank TV. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Værterne på programmet er politisk kommentator og tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup, som i dag bl.a. også er vært på den navnebeslægtede podcast "Borgenunplugged", samt Lars Trier Mogensen, der er medstifter af Føljeton. Talkshowet får premiere 3. oktober og vil blive sendt live tirsdag-torsdag, hvor det varer omkring 20 minutter. Formålet er at "forklare og analysere det vigtigste i dansk politik", og satsningen skal ifølge parterne udnytte gennemslagskraften i de sociale medier.

Jyske Bank TV vil med satsningen cementere sig som en vigtig spiller i forbindelse med sociale mediers fremmarch inden for tv-forbrug i takt med den faldende tilslutning til traditionelt flow-tv, lyder det fra Lasse Høgfeldt, direktør for Jyske Bank TV. Han ønsker ikke sige noget om, hvor mange penge banken har postet i satsningen. Det er heller ikke meningen, at programmet skal generere nogen indtægter fra eksempelvis reklamer.

"Det er en måde at brande Jyske Bank TV og Jyske Bank på," siger han og tilføjer, at selvom et politisk talkshow måske falder lidt uden for, hvad der normalt betragtes som finans-tv, så er det i tråd med bankens strategi for sin tv-satsning.

"Det har været en del af vores strategi i forhold til det medielandskab, vi kiggede på, allerede da vi startede med at lave tv tilbage i 2008. Vi har prøvet adskillige tv-formater af – også nogle, som ligger lidt uden for det, man vil kalde traditionelt, finansielt tv. Hvis der er gode initiativer, som kan gøre vores kunder og andre klogere, så gør vi gerne det. Vi har bl.a. tidligere lavet programmet "Tanker til tiden" med Kurt Strand, som kørte i et par år," siger Lasse Høgfeldt.

Nytter ikke at frygte udviklingen

Ifølge Le Gammeltoft, der i begyndelsen af året fik føjet kapital og ny makker til Heartbeats i skikkelse af iværksætteren og it-millionæren Niels Zibrandtsen, handler satsningen om at favne de nye platformes muligheder.

"Vi ser frem til at kunne præsentere et helt nyt livestreaming-koncept på den platform, hvor debatten lever. Det nytter ikke at være bange for den udvikling, markedet har taget. I stedet omfavner vi nye muligheder for at komme tæt på vores brugere og på den måde være med til at præge samfundsdebatten. Som moderne mediehus er det vores mission at levere relevant og nyskabende indhold til danskerne," siger hun i meddelelsen.

Efter hver udsendelse vil dele af programmerne blive redigeret og klippet ned til mindre bidder, som skal få et liv på sociale medier den følgende morgen.

"Vores nye tv-show er et opgør med det gammeldags fladefjernsyn på DR og TV 2. Tiden er moden til at tage næste skridt. Lars (Trier Mogensen, red.) og jeg vil lave et stærkt og bredt appellerende program, som er interessant nok til at kunne klare sig selv - sendt direkte på Facebook. Betragt det som Youtube for voksne. Vi tilbyder et gratis og døgnaktuelt tv-program, der i virkeligheden er public service. Borgen Late Night bliver et uhøjtideligt tv-show, som opdaterer seerne, giver dem indblik og et kritisk blik på både personer og beslutninger i det danske folkestyre," siger Henrik Qvortrup i meddelelsen.

Ingen betænkeligheder ved at bruge Qvortrup

Det nye program har ikke nogen bagkant. Ifølge Lasse Høgfeldt er forhåbningen, at det kan blive ved med at køre til på den anden side af et kommende folketingsvalg.

"Men i første omgang er det noget, vi lige prøver af og ser, om det har gang på Jorden," siger han og tilføjer, at banken ikke har nogen betænkeligheder ved at bruge Henrik Qvortrup i programmet på trods af hans nyligt afsonede dom for sin rolle i Se og Hør-skandalen.

"Vi har den holdning, at han har taget sin straf og ikke er dømt for livstid. Vi mener, han er en af Danmarks dygtigste politiske kommentatorer, og vi ser et utroligt spændende makkerpar i ham og Trier Mogensen."

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere