MediaWatch

Fodboldboss forventer at Facebook vil byde på Premier League

Facebook og Amazon vil blande sig i kampen om rettighederne til Premier League næste gang, de sættes til salg, forventer topchefen i den engelske storklub Manchester United.

/ritzau/AP/Jon Super
Ed Woodward (i midten), topchef i den engelske fodboldklub Manchester United. Foto: /ritzau/AP/Jon Super

Ed Woodward, topchef i den engelske fodboldklub Manchester United, forventer, at Facebook og andre sociale medier snart vil udfordre de traditionelle tv-stationer om tv-rettighederne til Premier League. Det skriver The Guardian.

Direktøren tror, at det allerede vil komme til udtryk til februar, hvor forhandlingerne om tv-rettighederne til den engelske Premier League i perioden 2022-2015 afsluttes, fortalte han på en telefonkonference med investorer efter offentliggørelse af klubbens regnskab i sidste uge. Her fortalte Ed Woodward, at Facebook allerede var interesseret i den nuværende britiske rettighedsperiode til Premier League, som endte hos BSkyB og BT for 8,4 mia. pund (70,9 mia. kr.).

Han forventer, at Facebook og Amazon "helt sikkert" vil forsøge at få mulighed for at vise kampe, og at de sociale medier er interesseret i rettigheder til Premier League, Champions League og Europa League, og at det vil presse priserne på rettighederne yderligere op.

Facebook har allerede dyppet tæerne på området med indkøbet af de digitale rettigheder til 22 kampe fra den amerikanske fodboldliga Major League Soccer. Derudover forsøgte selskabet også at købe de digitale rettigheder til cricket i Indien tidligere på måneden.

Også Amazon har erhvervet sig sportsrettigheder og gør klar til at sende sin første NFL-kamp om et par dage.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere