MediaWatch

Anmeldere: Nyt DR-drama er fremragende eksistentielt

En god måde at gøre det kristelige stof nærværende, lyder det blandt andet om DR's serie "Herrens Veje".

/ritzau/Mads Nissen
Foto: /ritzau/Mads Nissen

Anmelderne klapper i hænderne over DR's nye søndagsdrama "Herrens Veje". Skuespillet er fremragende, og det visuelle er lækkert, lyder det blandt andet.

Serien tager udgangspunkt i provsten Johannes Krogh, spillet af Lars Mikkelsen, der stiller op til bispevalget i Københavns Stift.

Berlingskes anmelder Kristian Lindberg roser serien for at "stjæle" historier fra Bibelen.

"Uagtet at kirkefremmede og religionshadere vil korse sig, er det den indlysende rigtige måde at gøre det kristelige stof nærværende på, frem for bare at bruge det som kulisse for et udvendigt drama. Og halleluja! – hvor er både stof og ånd godt integreret i "Herrens veje"," lyder det blandt andet i avisen.

Anmelderen giver filmen fem stjerner.

Ros til karakterer

I Kristeligt Dagblad får serien også fem stjerner. Avisen kalder serien for "en fremragende eksistentiel udforskning af det senmoderne liv".

"Eksistentielle temaer, død, forfængelighed og tvivl slynges skiftevis brutalt og skjult ind mellem folkekirkelige aktuelle emner som udmeldelser, islam og en forkyndelse, hvor kærlighedsbudskabet har kvalt synden," skriver anmelder Karen Dyssel.

Henrik Queitsch, Ekstra Bladets anmelder, kvitterer ligeledes for serien med fem stjerner. Han roser blandt andet seriens karakterer.

"Lars Mikkelsen leverer som altid en fremragende præstation, men også nyere navne som Simon Sears og Morten Hee Andersen fik tegnet omridset af nogle mennesker, hvis skæbner man har lyst til at dykke ned i," skriver han.

Færre stjerner fra Politiken

I Politiken og Soundvenue får filmen fire hjerter og stjerner. Politikens anmelder savner en mere klar historie, men roser skuespillet og seriens visuelle udtryk.

"Produktionsdesignet er så lækkert som en international biografreklame. Uhh, man sidder og godter sig over farverne, effekterne, symbolerne og musikken, der passer som gin til tonic," skriver Politikens anmelder Henrik Palle blandt andet.

Informations anmelder Lone Nikolajsen kommenterer, at mændene i serien er omgivet af gode kvinder, der støtter dem.

"Heldigt for dem og ærgerligt for serien, som ville fremstå mere plotmæssigt opfindsom, hvis ikke den lagde op til at fortælle tre sideløbende historier om kvinder, der redder mænd fra dem selv og deres faderkomplekser," lyder det.

Hun kalder iscenesættelsen af dramaet for "sikker" og "visuelt vellykket".

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere