MediaWatch

Filmfond sikret et år mere

Københavns Kommune har sagt ja til at finansiere Copenhagen Film Fund, der arbejder for at trække internationale filmproduktioner til hovedstadsområdet, et år til, så fonden kan fortsætte arbejdet i 2018.

Agatha A. Nitecka/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Agatha A. Nitecka/AP/Polfoto/Arkiv

Filmfonden Copenhagen Film Fund overlever endnu et år, skriver Berlingske. Finansieringen af fonden har været usikker, men nu har fonden fået en bevilling på otte mio. kr. fra Københavns Kommune. Det beløb ventes at blive doblet op med hjælp regionens vækstforum og private selskaber. Copenhagen Film Fund blev etableret i 2013 for at tiltrække udenlandske film- og tv-produktioner til Københavnsområdet. og den indsats giver pote, siger kulturborgmester:

"Dels skaber de arbejdspladser og økonomi til københavnerne, og dels er det vigtigt at skabe en efterspørgsel på dygtige skuespillere og filmfolk, hvis vi vil være et filmproducerende land – og det vil vi. Uden fonden ville mange af de produktioner ryge til Hamborg, Tjekkiet, England eller et andet sted, hvor man har støtteordninger," siger Carl Christian Ebbesen (DF), kulturborgmester i København, til Berlingske.

Ifølge avisen ønsker både Filmfonden og Københavns kommune ønsker bedre mulighed for at kunne konkurrere med de europæiske lande, der tilbyder rabatordninger i form af tilbagebetaling af en andel af den investering, udenlandske filmselskaber lægger lokalt i forbindelse med en konkret filmproduktionen.

De sidste fire år har Copenhagen Film Fund været med til at skaffe film som "The Danish Girl" og Wallander-serien med Kenneth Branagh til København.

Filmfond opfordrer til fortsat kommunal støtte

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere