MediaWatch

Hver fjerde DR-ansat rammer topskattegrænse

DR's personaleudgifter pr. ansat er højere end både Jysk Fynske Mediers og JP/Politikens Hus' - men mindre end TV 2's, viser sammenligning. DR mener, at snittet i sammenligningen er for generelt.

26 pct. af DR's ansatte havde i 2016 en løn, der i udgangspunktet placerer dem over topskattegrænsen. Det skriver Finans.

Grænsen for at betale topskat var sidste år en løn på 467.300 kr. efter arbejdsmarkedsbidrag. Forskellige individuelle økonomiske forhold er imidlertid afgørende for, om man rent faktisk betaler topskat. Ifølge et svar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) tidligere på året til Folketingets skatteudvalg er det brede billede for offentligt ansat, at hver ottende er topskatteyder i 2017.

I en sammenligning med andre medievirksomheder har DR højere personaleomkostninger pr. ansat end Jysk Fynske Medier og JP/Politikens Hus, men lavere end TV 2, der topper listen. De gennemsnitlige personaleomkostninger for en DR-ansat var i 2016 577.870 kr. Det er 54.000 kr. mere per ansat end Jysk Fynske Medier, 32.000 kr. mere end JP/Politikens Hus - men 74.000 kr. mindre end TV 2.

DR mener dog ikke, at den generelle sammeligning på alle ansatte tegner et retvisende billede af lønforholdene.

"Man kan ikke konkludere noget generelt om lønniveauet ud fra en sammenligning, der ikke tager højde for forskelle i medarbejdersammensætningen. DR er en arbejdsplads, hvor størstedelen af medarbejderne har mellemlange eller lange videregående uddannelser, typisk en uddannelse som journalist eller akademiker, hvilket naturligt nok afspejles i det gennemsnitlige lønniveau," udtaler Niels Ammitzbøll, økonomichef hos DR, i en kommentar til Finans.

Han mener, at man i stedet bør skele til, hvad de enkelte personalegrupper tjener. Et kig i Dansk Journalistforbunds lønstatistik for 2016 viser således, at DR-ansatte DJ-medlemmer i gennemsnit tjener mindre end DJ-medlemmer ansat på bl.a. Politiken, Ekstra Bladet, Berlingske og Jyllands-Posten.

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere