MediaWatch

Måling: Danskerne vil beholde DR som det er

Tre ud af fire vil beholde DR, som det er for at sikre et højt public service-niveau. Det viser, at danskernes opbakning til DR er større end den, politikerne og medier giver udtryk for, mener medieforsker.

DR skal bevares, som det er, for at sikre et højt niveau af public service. Det mener et flertal af danskerne ifølge en måling, som Wilke har foretaget for Fagbladet 3F.

Knap 72 pct. af de adspurgte svarer, at de mener, at det er vigtigt, at politikerne sikrer et stærkt public service-tilbud, mens 28 pct. ikke mener, at det er noget politikerne skal bekymre sig om. Samtidig mener 54 pct., at en beskæring af DR, som bl.a. Dansk Folkeparti har lagt op til, vil sænke public service-niveauet kraftigt. Omvendt mener 29 pct., at DR godt kan beskæres, uden det går ud over public service.

Målingen viser, at danskernes opbakning til DR er stor, selvom public service-huset har været genstand for kritik fra politikere og medier, siger medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet,

"Danskerne er jo generelt utroligt tilfredse med DR som mediehus. Det kan vi se ikke bare i denne måling, men i masser af målinger," siger Frands Mortensen til Fagbladet 3F.

En måling, MediaWatch for nylig har fået foretaget af Wilke, viste samtidig, at et flertal ønsker, at DR og andre public service medier skal finansieres over skatten i stedet for medielicensen som i dag.

Flertal ønsker public service finansieret over skatten

Forsiden lige nu

Top 20: EM i håndbold dominerer ugens topliste

Søndagens EM-kamp mod Tyskland blev set af flere end 1,5 millioner danskere og lægger for alvor afstand ned til "X Factor", som for første gang i år ikke kunne svinge sig op over en million seere.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere