MediaWatch

Flere vælger mindre tv-pakker

Andelen af kunder hos tv-udbyderne, der vælger de store tv-pakker, bliver stadig mindre. Kunderne supplerer i stedet op med streamingtjenester.

Det er træge tider for landets tv-selskaber. En tiltagende del af deres kunder nedjusterer deres tv-pakker fra de dyreste til de billigste. Hos Yousee, der sender tv-signaler ud til 1,3 millioner danske husstande, er det i dag mere end hver tredje kunde, som har den mindste tv-pakke. For blot fire år siden var det lige knap hver fjerde. Det skriver DR.

I stedet for at købe en pakke med 50 kanaler, vælger flere i stedet at supplere tv-pakken op med en eller flere streamingtjenester såsom Netflix. Ifølge analysebureaet Wilke tyder prognoser på, at den udvikling vil fortsætte.

"Der vil fortsat være fremgang i andelen af folk, som nedskalerer deres pakkestørrelser og supplerer med streamingtjenester. Flere vil også komme dertil, hvor de helt opsiger tv-abonnementet," fortæller Julie Nygaard, ansvarlig for Wilkes medieafdeling, til DR. Ifølge analysebureauets prognoser vil danskerne i 2019 samlet set bruge mere tid på streaming end traditionelt flow-tv, mens der i dag er 1,4 mio. danskere, som overvejer at ændre eller helt afmelde deres tv-pakke.

Tv-pakker med streamingtjenester

Udviklingen er ikke gået forbi landets tv-selskaber. I sidste uge meddelte Yousee, at tv-selskabet fremover satser på at samarbejde med streamingtjenester som HBO Nordic og C-More og dermed give kunderne mulighed for at bytte tv-kanaler ud med streamingløsninger.

"I dag skal en tv-pakke selvfølgelig også indeholde streaming-tjenester. I første omgang kan vores kunder blandt andet vælge at få HBO Nordic, C-More eller Dansk Filmskat med i deres tv-pakke. Vi arbejder på, at endnu flere streamingtjenester skal være en del af bland-selv-pakken," sagde Jacob Mortensen, tv- og bredbåndsdirektør hos Yousee, til Ritzau i sidste uge.

Rent praktisk vil det betyde, at man som tv-kunde bl.a. kan bytte fire kanaler for eksempelvis HBO Nordic, mens Viasat Film kommer til at koste fem tv-kanaler.

Yousee hæver priserne på tv-pakker

Forsiden lige nu

Netflix vil låne flere penge til nyt indhold

Netflix vil investere tocifret milliardbeløb i nyt indhold. Det kræver flere penge på kontoen, som selskabet varsler skal hentes via yderligere lån. Gælden er næsten fordoblet på et år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere