MediaWatch

Danske biografer spås vækst frem mod 2021

Biografbranchen forventes at have en årlig vækst på over tre pct. de kommende år, viser en ny analyse fra revisionsselskabet PwC. Det er mere end både Sverige og Norge.

Selvom biograferne oplever stadig større konkurrence fra streamingtjenester, der gør det nemt, bekvemt og relativt billigt at se nye film hjemme i stuen, er der stadig vækst i sigte for biografbranchen, konkluderer en analyse fra revisionsselskabet Pricewaterhousecooper, PwC. Det skriver Jyllands-Posten.

Baseret på salget af billetter og reklameindtægter spår PwC, at den danske biografbranche vil vokse med 3,2 pct. om året frem mod 2021. Det svarer til en fremgang fra en samlet omsætning på 1,3 mia. kr. i 2016 til 1,5 mia. kr. i 2021. Sammenligner man med Sverige og Norge, forventer revisionsselskabet kun en vækst på hhv. 1,7 pct. og 2 pct., skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC, skal en del af forklaringen formentlig findes i, at danskerne godt kan lide liveoplevelser, hvilket biografer giver i højere grad end eksempelvis Netflix.

Krisen i dansk film har bidt sig fast

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere