MediaWatch

TV 2 tildeler over 1 million til filmprojekter

To filmprojekter får hver 650.000 kr. af TV 2-samarbejde. Støtten er en del af et initiativ, som skal give dansk film en saltvandsindsprøjtning, siger fiktionschef.

PR/TV 2
Foto: PR/TV 2

TV 2 har i samarbejde med FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje uddelt 1,3 mio. kr. til manuskriptarbejde til to filmprojekter. Det oplyser TV 2.

Uddelingen fandt sted under filmfesten i Svendborg og er led i et nyt samarbejde mellem TV 2, FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje, som skal sikre ekstraordinære filmprojekter manuskriptudviklingsstøtte. De to filmprojekter får hver 650.000 kr.

"Dansk film er vigtig, og film har – som afsluttede fortællinger – stor værdi og kan noget andet end de succesfulde tv-serier, der leverer udvikling gennem en eller flere sæsoner. Vi synes imidlertid, at dansk film er ved at blive lidt træt og har brug for kærlighed og en saltvandsindsprøjtning, og det vil TV 2 gerne være med til at levere," udtaler Katrine Vogelsang, fiktionschef i TV 2.

Den ene projekt er baseret på Erling Jepsens kommende roman, "Erna i krig", der udkommer i foråret 2018. Bag projektet står instruktør Henrik Ruben Genz og manuskriptforfatter Bo hr. Hansen. TV 2 vil først senere på efteråret afsløre detaljer om det andet vinderprojekt og om folkene bag.

TV 2 oplyser, at manuskripterne til de to filmprojekter forventes at kunne søge støtte via markedsordningen hos Det Danske Filminstitut, når manuskriptudviklingen er afsluttet. Hvis projekterne opnår den nødvendige produktionsstøtte og godkendelse, vil filmene tidligst kunne ses i biograferne i 2019, skriver TV 2.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere