MediaWatch

DR: Ingen seermål for nye bogprogrammer

Fire nye programmer skal give litteraturdækningen på DR en gedigen vitaminindsprøjtning i forlængelse af DR's nye indholdsstrategi, der bl.a. vil give kulturstoffet et løft.

DR's nyslebne public service-fokus i programafdelingerne, der blev meldt ud onsdag, betyder bl.a. mere vægt på kulturdækningen. Det gælder ikke mindst litteraturen, hvor fire nye programmer er i pipeline til seere og lyttere med interesse for forfattere og bøger.

DR's bogprogrammer er tidligere blevet droppet på grund af lave seertal, skriver Berlingske i dag. De nye satsninger skal dog først og fremmest udvikles med kvalitet for øje, der er ikke sat tal på, hvor stor seerandel de skal opnå, siger DR's kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen til Berlingske.

"Vi har ikke seermål, for det vigtige for os er at skabe interessante bogprogrammer. Vi synes, at DR har en vigtig rolle at spille i forhold til dansk kultur, litteratur og sprog, og nu tager vi så kulturen endnu mere alvorligt til gavn for vores kultur og sammenhængskræften i det her land," siger Tine Smedegaard Andersen, der selv har en baggrund i forlagsverdenen.

De fire programsatsninger er et ugentligt litteraturmagasin på DR K, et nyt kulturmagasin på DR1, hvor litteratur indgår, en podcast om bøger på P4 og en portrætserie om store danske forfattere på hovedkanalen DR1. Programmerne skal balancere mellem det brede og smalle.

"Vi skal evne både at skabe noget, der er fascinerende for folk, som ved noget om bøger og litteratur i forvejen og også formå at inddrage nye i samtalen,” sagde Tine Smedegaard Andersen i en pressemeddelelse torsdag om tiltagene.

Programmerne er ved at blive udviklet i DR, der senere på året offentliggør mere om sendetidspunkter, værter og indhold.

DR skærer stillinger og ændrer programkurs

DR vil skrue ned for nyhederne på nettet

Administration og støttefunktioner rammes hårdest i DR

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere