MediaWatch

Nordiske lande vil stifte fælles tv-fond

De fem nordiske lande vil stifte en ny fælles fond, som skal støtte film- og tv-indhold i Norden.

Danmark og de øvrige nordiske lande planlægger at stifte en ny pan-regional fond til støtte for skandinaviske film og tv-projekter. Det fortalte den norske kulturminister Linda Hofstad Helleland på den norske filmfestival i Haugesund, skriver Variety.

Fonden skal administreres af Nordisk Film & TV Fond, fortalte den norske kulturminister. Bag initiativet står de nordiske filminsitutter.

"Initiativet kommer fra de nordiske filminstitutter, som har diskuteret det med os, og det er godt at høre om politiske interesse allerede nu," sagde Petri Kemppinen, adm. direktør i Nordisk Film & TV Fond, som har base i Oslo.

Festivalen har til formål at debattere, hvordan nordisk indhold kan styrkes i en digitaliseret medieverden, og hvordan de nordiske lande kan arbejde sammen om at sikre midler til produktionerne.

Nordisk Film & TV Fond har netop offentliggjort en rapport om distribution og sening af tv i de nordiske lande baseret på kvantitative analyser og kvalitative interviews med programplanlæggere og indkøbschefer i Norden. Rapporten fokuserer på 21 tv-serier, hvoraf 19 er støttet af fonden, og beviser ifølge rapporten, at flere nordiske tv-serier klarer sig godt på tværs af de nordiske landegrænser.

Den største tv-serie på tværs af Norden er tredje sæson af dansk-svenske "Broen" med i gennemsnit 3,5 mio. seere, mens anden sæson af samme serie er den næstmest sete og norske "Kampen om tungtvannet" den tredjemest sete. Fjerdepladsen og femtepladsen går til de to danske serier "Dicte" og "Badehotellet".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere