MediaWatch

News forlænger 22-nyheder til weekenden

TV 2's nyhedskanal lancerer sen nyhedsudsendelse i weekenden, hvor "22 Nyhederne" holder weekend. Samtidig skruer News op for dækningen af det tyske valg med bl.a. et nyt magasinprogram.

Miklos Szabo/PR/TV 2
Ulla Pors Nielsen, chefredaktør, TV 2 News. Foto: Miklos Szabo/PR/TV 2

Fra oktober udvider TV 2 den sene nyhedsdækning med en weekendudsendelse. "22 News" hedder nyhedsudsendelsen, som vil løbe over skærmen kl. 22 fredag, lørdag og søndag. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

I dag er det sådan, at TV 2 Nyhederne med Poul Erik Skammelsen, som sendes både på TV 2's hovedkanal og på News, ikke sender fredag, lørdag og søndag. Det hul skal udfyldes af "22 News", som varer knap en time.

"Når danskerne ikke får sene nyheder fra de store kanaler, kan de regne med News," udtaler chefredaktør Ulla Pors Nielsen i meddelelsen.

Ifølge TV 2 vil den første del af programmet give seerne et prioriteret nyhedsoverblik, mens den anden halvdel skal gå i dybden med dagens nyheder. Derudover vil "22 News" have en udvidet sportsdækning.

"22 News giver det prioriterede overblik over dagens vigtigste nyheder, men har også tid til debat, baggrund og perspektiv på de historier, der optager danskerne. Det kan være alt fra debatten om aktiv dødshjælp til et interview med en af ugens hovedpersoner, der giver et unikt indblik i en af ugens store dagsordener. Det afgørende er, at det altid vil være weekendens dagsordener, vi arbejder med. Og det ligger i naturlig forlængelse af News’ strategi om både at kunne dække breaking news og give de aktuelle nyheder både substans og perspektiv," udtaler Ulla Pors Nielsen.

Intensiverer dækning af tysk valg

Samtidig skruer TV 2's nyhedskanal op for dækningen af det tyske forbundsdagsvalg, som finder sted 24. september.

Som en del af dækningen tilknyttes Lykke Friis, som er prorektor for Københavns Universitet, ekspert i tysk og europæisk politik og tidligere minister. Lykke Friis tilknyttes både TV 2, TV 2 News og tv2.dk, oplyser TV 2.

"I dækningen af det tyske valg får seerne nu glæde af både vores stærke korrespondenter og af Lykke Friis, som er en af største kapaciteter, når det gælder både tysk og europæisk politik. Det er vi glade for og stolte over. I de kommende måneder vil vi opruste markant på dækningen af Tyskland i både den daglige dækning og med et nyt magasinprogram," udtaler Ulla Pors Nielsen.

Den intensiverede dækning af det tyske valg vil bl.a. ske gennem et nyt magasinprogram "Tysk valg: Verden ifølge Merkel". Programmet har Gertrud Højlund som vært og sendes første gang 7. september.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere