MediaWatch

LO-formand i forsvar for public service-medier

Public service-medierne er Danmarks fælles vagthunde i kampen mod Facebooks algoritmer og fake news, og derfor er regeringens ambitioner for public service-medierne "triste", skriver LO-formand.

/ritzau/Jens Dresling
Lizette Risgaard, formand, LO. Foto: /ritzau/Jens Dresling

De statslige medier såsom DR og TV 2-regionerne er det bedste værn mod fake news og samler danskerne i en tid, hvor der er brug for det. Derfor skal public service-medierne udvikles i stedet for at afvikles, skriver LO's formand, Lizette Risgaard, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

LO-formanden anerkender, at Danmark har mange "gode, saglige medier", men at "public service-medierne er vores fælles vagthunde". Derfor finder hun det trist, at regeringen har ambitioner om at bruge færre penge på public service-medierne.

"Lad os udvikle vores public service – i stedet for at afvikle den. Mindre public service vil betyde mindre af det gode, danskproducerede indhold, som alle danskere har adgang til, og som binder os sammen. Det er en svækkelse af vores fælles samtale i en tid, hvor der er brug for det modsatte," skriver Lizette Risgaard i indlægget i Jyllands-Posten.

LO, som Lizette Risgaard er formand for, ejer halvdelen af netmediet Avisen.dk gennem selskabet A-Pressen. De resterende 50 pct. er ejet af Freeway.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere