MediaWatch

Gitte Rabøl trækker sig fra DR

Tidligere mediedirektør i DR, Gitte Rabøl, har opsagt sin stilling, oplyser DR. Det sker i kølvandet på den omstridte sag om hendes ansættelse som mangfoldighedskonsulent.

Peter Hove Olesen/Polfoto
Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen/

Sagen om den omstridte ansættelse af tidligere mediedirektør i DR, Gitte Rabøl, som mangfoldighedskonsulent i public service huset skriver et afsluttende kapital.

Gitte Rabøl har søndag opsagt sin ansættelse som mangfoldighedskonsulent, skriver DR i en pressemeddelelse. Dermed trækker hun sig fra det projekt, hun ellers var ansat til at gennemføre det kommende år som en del af hendes fratrædelsesaftale.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, og generaldirektør, Maria Rørbe Rønn, er enige med Gitte Rabøl i, at den seneste tids debat fjerner fokus fra DR's arbejde med en mangfoldighedsstrategi, skriver DR. Michael Christiansen beklager Gitte Rabøls beslutning, men forstår og anerkender helt baggrunden for beslutningen, lyder det.

Det er aftalt med Gitte Rabøl, at hun på DR's bestyrelsesmøde den 14. september giver en statusredegørelse for det hidtidige arbejde og deltager i en drøftelse af det videre arbejde. Gitte Rabøl fritstilles herefter i den resterende opsigelsesperiode, der formelt løber til udgangen af november.

Tager konsekvensen

Ifølge MediaWatch oplysninger er der blevet diskuteret og arbejdet på en løsning i DR den seneste uge omkring det mangfoldighedsprojekt, Gitte Rabøl var sat i spidsen for som en del af den fratrædelsesaftale, hun indgik med DR sidste efterår.

Projektet snublede i startboksen, da Ekstra Bladet for et par uger siden berettede, at Gitte Rabøl var ansat som mangfoldighedskonsulent det kommende år til samme direktørløn på 2,1 mio. kr., hun har haft årligt som mediedirektør.

Aflønningen fik kritikken til at hagle ned over DR blandt politikerne på Christiansborg og i den offentlige debat og satte igen kritisk fokus på DR's forvaltning af licenskronerne.

Bestyrelsesformand for DR, Michael Christiansen, fortalte fredag i Mennesker og Medier på P1, at aftalen med Gitte Rabøl var et led i et "naturligt" fratrædelsesforløb.

"For mig har det hele tiden fremstået som en naturlig fratrædelsesordning for hende som led i et mangeårigt forløb, hun har haft på DR. (…) Det afgørende er sådan set, at hun ikke på den måde er konsulent. Hun er jo ikke nyansat. Hun har bare fortsat sin kontrakt, og så har hun fået indskrænket sit virkeområde, mod at hun arbejdede længere, end hun egentlig havde tænkt sig i første omgang. Så det er en helt normal fratrædelsesopgave," sagde Michael Christiansen i radioprogrammet.

Stormvejret har ifølge MediaWatch' oplysninger skabt tvivl i DR's øverste ledelse om, hvorvidt mangfoldighedsprojektet ville kunne gennemføres som tiltænkt - eller om kritikken af Gitte Rabøls aflønning til stadighed ville skygge for projektet.

Med sin afgang har Gitte Rabøl taget konsekvensen af kritikken og debatten og givet bolden videre.

Formand: Rabøl-aftale er "naturlig fratrædelsesordning"

Socialdemokratiet åbner for slankere DR

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk

Bestyrelsesmedlem i DR: Det er en fest for DR's kritikere

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere