MediaWatch

News Corp fik underskud på over 5 milliarder

Milliardunderskuddet skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, samt store nedskrivninger på australsk tv-selskab.

/ritzau/AP/Kathy Willens
Foto: /ritzau/AP/Kathy Willens

Rupert Murdochs News Corp havde et annus horribilis i regnskabsåret 2016/2017. Det står klart, efter at årsregnskabet er blevet offentliggjort, og det viser, at årets resultat endte med et underskud på 817 mio. dollars, svarende til 5,17 mia. kr. Det skriver The Guardian.

Det milliardstore underskud skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, ligesom store nedskrivninger på det australske tv-selskab Foxtel trækker resultatet ned.

News Corps omsætning faldt 2 pct. til 8,14 mia. dollars og forklares med lavere printannonceindtægter og valutaudsving. I selve nyhedsdelen af selskabet faldt både abonnements- og oplagsindtægterne, mens de digitale annonceindtægter voksede og nu udgør 25 pct. af indtægterne i nyhedsdelen mod 22 pct. sidste år.

Som en konsekvens af resultatet lægger News Corp an til at gentage dette års sparerunde på 40 mio. dollars i 2018.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere