MediaWatch

News Corp fik underskud på over 5 milliarder

Milliardunderskuddet skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, samt store nedskrivninger på australsk tv-selskab.

/ritzau/AP/Kathy Willens
Foto: /ritzau/AP/Kathy Willens

Rupert Murdochs News Corp havde et annus horribilis i regnskabsåret 2016/2017. Det står klart, efter at årsregnskabet er blevet offentliggjort, og det viser, at årets resultat endte med et underskud på 817 mio. dollars, svarende til 5,17 mia. kr. Det skriver The Guardian.

Det milliardstore underskud skyldes, at værdien af koncernens aviser i Storbritannien og Australien er faldet markant, ligesom store nedskrivninger på det australske tv-selskab Foxtel trækker resultatet ned.

News Corps omsætning faldt 2 pct. til 8,14 mia. dollars og forklares med lavere printannonceindtægter og valutaudsving. I selve nyhedsdelen af selskabet faldt både abonnements- og oplagsindtægterne, mens de digitale annonceindtægter voksede og nu udgør 25 pct. af indtægterne i nyhedsdelen mod 22 pct. sidste år.

Som en konsekvens af resultatet lægger News Corp an til at gentage dette års sparerunde på 40 mio. dollars i 2018.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere