MediaWatch

Formand: Rabøl-aftale er "naturlig fratrædelsesordning"

Aftalen med DR's tidligere mediedirektør Gitte Rabøl om at fortsætte i DR som mangfoldighedskonsulent til samme direktørløn som hidtil er en "normal fratrædelsesopgave", siger DR's bestyrelsesformand.

Lars Schmidt/DR
Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR. Foto: Lars Schmidt/DR

Tidligere DR-mediedirektør Gitte Rabøls rolle som mangfoldighedskonsulent er et led i et naturligt fratrædelsesforløb. Det sagde Michael Christiansen, bestyrelsesformand for DR, i fredagens udgave af P1-programmet "Mennesker og Medier".

"For mig har det hele tiden fremstået som en naturlig fratrædelsesordning for hende som led i et mangeårigt forløb, hun har haft på DR. (…) Det afgørende er sådan set, at hun ikke på den måde er konsulent. Hun er jo ikke nyansat. Hun har bare fortsat sin kontrakt, og så har hun fået indskrænket sit virkeområde, mod at hun arbejdede længere, end hun egentlig havde tænkt sig i første omgang. Så det er en helt normal fratrædelsesopgave," sagde Michael Christiansen i radioprogrammet.

Den tidligere mediedirektørs nye jobtitel og den aflønning, som følger med, har mødt hård kritik de seneste uger. Gitte Rabøl fortsætter med samme aflønning som hun har haft som mediedirektør og får 2,1 mio. kr. for årligt. Arbejdet som mangfoldighedskonsulent har hun ifølge tidligere udmeldinger frem til foråret 2018.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere