MediaWatch

Formand: Rabøl-aftale er "naturlig fratrædelsesordning"

Aftalen med DR's tidligere mediedirektør Gitte Rabøl om at fortsætte i DR som mangfoldighedskonsulent til samme direktørløn som hidtil er en "normal fratrædelsesopgave", siger DR's bestyrelsesformand.

Lars Schmidt/DR
Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR. Foto: Lars Schmidt/DR

Tidligere DR-mediedirektør Gitte Rabøls rolle som mangfoldighedskonsulent er et led i et naturligt fratrædelsesforløb. Det sagde Michael Christiansen, bestyrelsesformand for DR, i fredagens udgave af P1-programmet "Mennesker og Medier".

"For mig har det hele tiden fremstået som en naturlig fratrædelsesordning for hende som led i et mangeårigt forløb, hun har haft på DR. (…) Det afgørende er sådan set, at hun ikke på den måde er konsulent. Hun er jo ikke nyansat. Hun har bare fortsat sin kontrakt, og så har hun fået indskrænket sit virkeområde, mod at hun arbejdede længere, end hun egentlig havde tænkt sig i første omgang. Så det er en helt normal fratrædelsesopgave," sagde Michael Christiansen i radioprogrammet.

Den tidligere mediedirektørs nye jobtitel og den aflønning, som følger med, har mødt hård kritik de seneste uger. Gitte Rabøl fortsætter med samme aflønning som hun har haft som mediedirektør og får 2,1 mio. kr. for årligt. Arbejdet som mangfoldighedskonsulent har hun ifølge tidligere udmeldinger frem til foråret 2018.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

Politikere kritiserer DR's formand og egne bestyrelsesfolk

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere