MediaWatch

DR-formand: Beskæring på 25 procent vil berøre alle

Hvis forslag om at skære i DR bliver gennemført, vil det resultere i store konsekvenser, mener DR's bestyrelsesformand.

/ritzau/Joachim Ladefoged
Michael Christiansen, bestyrelsesformand, DR. Foto: /ritzau/Joachim Ladefoged

Dansk Folkeparti gentog i går sit ønske om at sænke DR's økonomiske bevilling med 25 pct. Hvis forslaget bliver til virkelighed, vil det få vidtrækkende konsekvenser, siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i et interview med Berlingske.

Ifølge formanden vil beskæringen reelt svare til en tredjedel af DR's drift, fordi public service-selskabet også efter en eventuel økonomisk barbering vil have faste omkostninger til eksempelvis lån i DR's bygninger.

"Som jeg har sagt, vil ingen komme til at gå fri, for det er ikke muligt at gøre det på et område. Altså: Det vil være det hele, og det vil berøre alle – dybt," siger Michael Christiansen til Berlingske.

Dansk Folkepartis forslag på medieområdet indeholder desuden et ønske om at afskaffe licensen og i stedet finansiere DR over finansloven. Michael Christiansen siger til Berlingske, at en sådan løsning risikerer at mindske afstanden mellem DR og de politikere, som fastsætter den årlige bevilling til DR.

Socialdemokratiet åbner for slankere DR

DF vil afskaffe licens og skære 25 procent af DR

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere