MediaWatch

Socialdemokratiet åbner for slankere DR

Socialdemokratiet ønsker ikke at afsætte færre penge til public service samlet set, men er åben for at diskutere DR's økonomiske rammer.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, vil ikke afvise, at der skal skæres i DR's økonomiske ramme, når rammerne for fremtidens mediepolitik skal udformes. Det skriver DR.

Ordføreren understreger, at partiet ikke vil sænke den samlede økonomiske tildeling til public service på omkring 4,4 mia. kr., men fordelingen af pengene er Socialdemokratiet åbne for at diskutere.

"Vi har ikke lagt os konkret fast på, hvordan den økonomiske ramme skal se ud for DR og de andre aktører, der modtager licensmidler i dag. Men vi er åbne overfor dels at diskutere en ny finansiering af public service og dels at diskutere de økonomiske rammer for DR og i øvrigt de andre aktører, der modtager licensmidler," siger Mogens Jensen til DR.

Socialdemokratiet vil i løbet af sensommeren eller efteråret præsentere sit medieudspil. Det nuværende medieforlig udløber ved udgangen af 2018, og de politiske forhandling begynder efter planen i begyndelsen af 2018, når regeringen har fremlagt sit udspil til et kommende medieforlig.

Debatten om DR og finansiereing af public service har fået fornyet fokus de seneste dage, efter Dansk Folkeparti i går, onsdag, præsenterede et forslag om at afskaffe den nuværende licensmodel og i stedet finansiere DR over finansloven.

S: DR skyder sig selv i foden med Rabøl-aflønning

DF vil afskaffe licens og skære 25 procent af DR

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere